2013. gada 21. maijs

Imants Lancmanis. Lekcija "Mecenāti pasaulē un Latvijā"

Mākslas programmas TÊTE-À-TÊTE 20 EPIZODĒS ietvaros, 21.maijā Mākslas muzeja "Rīgas birža" Rundāles pils muzeja direktors Imants Lancmanis uzstājās ar atklātu lekciju „Mecenāti pasaulē un Latvijā".

Imants Lancmanis ir heraldikas, mākslas un arhitektūras pieminekļu restaurācijas speciālists, vairāku kultūrvēsturisku objektu restaurēšanas iniciators, gleznotājs, vairāku grāmatu autors, sabiedriskais darbinieks un Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris. Imants Lancmanis kopš 1976. gada ir Rundāles pils muzeja direktors, un viņa darbība Rundāles pilī vainagojusies ar apjomīgiem restaurācijas darbiem, kuros lielu ieguldījumu ir devis arī Borisa un Ināras Teterevu fonds. Rundāles pils ir izveidota par publisku un ārkārtīgi iecienītu muzeju. Rundāles pils muzejā tiek rīkotas izstādes par pils vēsturi, par Latvijas vēsturē nozīmīgām tēmām, kā arī par Bīronu dzimtu.

2010. gada 24. maijā mecenāti Boriss un Ināra Teterevi un Rundāles pils parakstīja vienošanos par 500 tūkstošu latu piešķiršanu pils restaurācijas darbu pabeigšanai. Pils restaurācijas pabeigšanas programmas ietvaros 2011. gadā atklāja Biljarda zāli, 2013. gadā iecerēts atklāt restaurētu hercoga 2. darba kabinetu un 2014. gadā - hercoga bibliotēku.